RSQ1

Home / RSQ1

RSQ1


Wat is RSQ1?
De RSQ1 is een elektro stimulatie apparaat dat met behulp van verschillende elektrische stroomvormen het menselijke neuromusculaire systeem prikkelt. De RSQ1 is de opvolger van de  ARP die tot eind 2012 binnen Medisch Punt werd gebruikt. De RSQ1 wordt gebruikt in combinatie met bewegingstherapie om spieren: op de juiste wijze te laten aan- en ontspannen, preventief te behandelen en blessures van spieren en gewrichten versneld te herstellen. De resultaten laten zien dat met gebruik van de RSQ1 blessures, pijnklachten en bewegingsbeperkingen 50-60% sneller herstellen dan met reguliere behandelmethoden.

Hoe werkt de RSQ1?
Tijdens het trainen met de RSQ1 wordt de oorzaak en niet het gevolg van klachten behandeld. Door gebruik te maken van twee stroomgolven die gelijktijdig werken, en elkaar verstreken, kunnen we met de RSQ1 de oorzaak van klachten opsporen. De eerste stroomgolf is een neurologische golf die als doel heeft het zenuwstelsel te normaliseren. Het is een lichaamseigen stroom die daardoor dieper het lichaam doordringt dan andere stroomvormen. De tweede stroomgolf is een fysiologisch golf die de spier tussen de 40 en 500 contracties (aanspanningen) per seconde kan geven. Doordat de twee stroomgolven gelijktijdige werken, leidt dit tot een betere doorbloeding in het “kapotte” gebied. Door een betere doorbloeding neemt de pijn sneller af en de beweging toe, oftewel een sneller herstel.

Binnen Medisch Punt wordt de RSQ1 gebruikt voor:

  • acute en chronische enkelklachten
  • spierscheuringen in kuit/hamstring/schouder
  • hielspoor
  • artrose klachten
  • peesklachten als tenniselleboog, achillespees, schouderpeesontstekingen
  • na een operatie als voorste kruisband/meniscus, schouder of rug
  • krachttraining
  • neurologisch klachten als zenuwuitval na een operatie, Parkinson of M.S
  • reumatisch klachten

Ervaringen in de praktijk
Dianne van der Pennen, eigenaresse van Medisch Punt, werkt al sinds de introductie in 2008 met de ARP-trainer, welke eind 2012 is opgevolgd door de RSQ1. Met verbluffende resultaten als gevolg. “Ik begeleid veel sporters die op top niveau trainen en presteren. Door middel van training en/of behandeling met de RSQ1, stonden velen van hen binnen no-time weer in het veld. Iets wat ik voor die tijd nog nooit zo snel had meegemaakt. Maar niet alleen topsporters hebben baat bij de RSQ1. Ook patiënten die revalideren, bijvoorbeeld na een operatie, laten een versneld herstel zien bij gebruik van de RSQ1. Ook neurologische aandoeningen, zoals M.S of Parkinson, lijken positief te reageren op de RSQ1/ARP. Het neemt niet de onderliggende problematiek weg, maar het geeft vaak verlichting van pijn. Hierdoor gaat bewegen soepeler en met minder pijn, waardoor er beter functioneel getraind kan worden.”

Meer informatie over de RSQ1 vindt u terug op deze site. Indien u denkt in aanmerking te komen voor RSQ1, meldt u dan aan middels het contactformulier o.v.v RSQ1.

Specialisten bij Medisch Punt

Neem vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers

Anita

Anita

Oncologisch Fysiotherapeut
Dianne

Dianne

Fysiotherapeut
Fabian

Fabian

Fysiotherapeut / Podoloog
Maurice

Maurice

Fysiotherapeut

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze informatie?

Belt u dan gerust met de praktijk van Medisch Punt via 020 – 330 87 57. Ook kunt u ons een e-mail sturen via info@medischpunt.nl of door gebruik te maken van ons formulier via de pagina Contact in het menu