Sportrevalidatie

Home / Sportrevalidatie

Sportrevalidatie


Wanneer revalideren?

 

Revalideren is nodig wanneer u een blessure of klacht hebt opgelopen tijdens het sporten of uw dagelijkse werkzaamheden, in uw thuissituatie of nadat u geopereerd bent. Te denken valt aan een operatie aan bijvoorbeeld uw knie, heup, schouder of uw hart.

Het doel van revalideren is de belastbaarheid van het lichaam weer terug brengen op het “oude niveau of gewenste niveau”. Hiermee wordt bedoeld dat u weer in staat bent om te kunnen sporten of werken op het niveau wat u gewend was. Revalideren kan ook betekenen dat ontstane problemen niet opnieuw optreden.

Revalidatieoefeningen kunnen bestaan uit krachtoefeningen, stabiliteit/coördinatie- oefeningen of juist het trainen van uw uithoudingsvermogen. Dit is afhankelijk van de doelen die we vooraf samen hebben opgesteld.

Gezamenlijke inzet
De fysiotherapeuten van Medisch Punt richten zich niet alleen op de behandeling van (top) sporters. Ook mensen die niet (meer) sporten kunnen volgens dezelfde principes worden geholpen. Vaak wordt er eerst behandeld in de behandelruimte en aansluitend getraind in de oefenruimte of op het sportveld. Wij motiveren onze patiënten om zelf actief mee te werken aan hun herstel. Dit kan betekenen dat u zelf extra komt oefenen in onze oefenruimte of dat u extra oefeningen meekrijgt voor thuis. Uw eigen inzet draagt bij aan een sneller resultaat van de behandelingen.

Het team fysiotherapeuten binnen Medisch Punt heeft een sportieve achtergrond en helpt u graag bij uw revalidatie. Wij maken hierbij gebruik van actuele behandelprogramma’s en volgen regelmatig cursussen om u optimaal te faciliteren tijdens uw herstel. Ook zijn we gewend om contact te hebben met bijvoorbeeld trainers, coaches en sportverzorgers om uw terugkeer op het sportveld zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Specialisten bij Medisch Punt

Neem vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers

Dianne

Dianne

Fysiotherapeut
Fabian

Fabian

Fysiotherapeut / Podoloog
Maurice

Maurice

Fysiotherapeut

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze informatie?

Belt u dan gerust met de praktijk van Medisch Punt via 020 – 330 87 57. Ook kunt u ons een e-mail sturen via info@medischpunt.nl of door gebruik te maken van ons formulier via de pagina Contact in het menu