Nieuwsbrief december 2019

Nieuwsbrief december 2019

Zo! We zijn er weer

Het begint bijna een traditie te worden, dat we na de zomervakantie denken; “wat erg er is alweer een jaar voorbij en we hebben onze geïnteresseerden niet eens op de hoogte gebracht van het laatste nieuws & ontwikkelingen bij Medisch Punt”. Vanaf september is het in de praktijk dan ook weer veel drukker, waardoor we deze nieuwsbrief helaas pas in december konden maken en verspreiden. Ons goede voornemen voor 2020 is dat we u aankomend jaar minimaal 2-3 keer op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen binnen Medisch Punt.

Desondanks wensen wij ieder veel leesplezier met de rest van de nieuwsbrief en wensen wij u fijne dagen toe en een gezond en gezellig 2020! En hopelijk tot ziens in de praktijk!

Groet Anita en Dian

 

Update & recensies

In 2019 is er bij Medisch Punt gelukkig niet veel veranderd ten aanzien van de vorig gaande jaren, ondanks dat we een aantal contracten van zorgverzekeraars niet meer hebben getekend.
We zijn dan ook heel blij en trots dat het patiëntenbestand en onze kwaliteit nog altijd blijft groeien  en dat er leuke samenwerking met andere disciplines en praktijken uit de omgeving zijn ontstaan vanwege onze kennis en kunde. Waar wij als Medisch Punt helemaal blij van worden, is dat de bestaande patiënten tevreden zijn over de behandelingen bij onze fysiotherapeuten en andere disciplines en dus tevreden terugkomen wanneer er nieuwe klachten ontstaan. Dit is voor ons therapeuten het kroontje op ons werk!

We kijken dan ook met veel plezier naar feedback en recensies die we teruglezen op zorgkaartnederland.nl, het tevredenheidsonderzoek wat uitgezet wordt via QDNA en recensies op google.nl.  Alleen voor al die positieve recensie en reacties wil je het mooie vak fysiotherapie uitoefenen!

Kortom, als u zich welkom voelt bij Medisch Punt en u kan ons aanbevelen bij uw partner, buren, vrienden of familie dan ontvangen wij deze mensen heel graag.
Daarbij willen wij u vragen, als u nog een minuutje over heeft in het drukke leven, om een mooie recensie op zorgkaartnederland.nl of google.com te plaatsen, dit waarderen wij enorm!

 

Studies en scholingen

Het afgelopen jaar hebben bijna alle fysiotherapeuten weer mooie opleidingen, cursussen en scholingen mogen doen of zijn gestart met nieuwe opleidingen. Als jong, dynamisch en leergierige praktijk hebben alle fysiotherapeuten continue de behoefte om te blijven groeien in kennis en kunde, zodat we op een zo hoog kwalitatieve mogelijk niveau kunnen blijven behandelen.

Zo heeft Lizzy het afgelopen jaar de opleiding tot oedeemtherapeut succesvol afgerond en cursussen gedaan gericht op het aanmeten van compressiemiddelen en therapeutisch elastische kousen. Lizzy en Ilse hebben samen de In Balans opleiding gedaan (zie voor meer informatie hieronder).

Maurice heeft in januari 2019 de verdiepingsopleiding Klinisch redeneren bij schouderklachten succesvol afgerond en is afgelopen september begonnen met de Master opleiding Musculoskeletal physiotherapy sciences (fysiowetenschappen) aan de VU Amsterdam.

Dian heeft na het behalen van haar basis coachopleiding in 2018, de Masterclass opleiding Systemische coachen afgerond en hoopt het einde van dit jaar de Masterclass coachen op Kern-emoties af te ronden. Voor Dian is het coachen op persoonlijke ontwikkeling in de ruimste zin van het woord een mooie verrijking naast het vak fysiotherapie.

Ook zijn wij blij, dat wij mochten bijdragen aan het behalen van het fysiotherapie diploma van Kim de Vries, voor sommigen een bekend gezicht in de praktijk. Na een enorm vervelende en gecompliceerde knieblessure is Kim de fysiotherapie opleiding gaan doen en heeft deze onlangs succesvol afgerond met een mooie 8.

Tot slot zijn wij blij te melden dat onze haptotherapeut Ellen Vaessen haar diploma in ontvangst heeft mogen nemen en wensen we haar natuurlijk een mooie groeiende praktijk toe.

 

In Balans
In september is onder leiding van Ilse en Lizzy de eerste In Balans groep gestart bij Medisch Punt. Tien enthousiaste deelnemers zijn begonnen aan deze cursus ter voorkoming van valongevallen. Ongeveer 30% van de zelfstandig wonende 65-plussers en zelfs 50% van de 85-plussers valt jaarlijks tenminste één keer. Gelukkig is het letsel in de meeste gevallen beperkt tot een blauwe plek maar bij 5 tot 10% is er sprake van een breuk.  Door middel van bewustwording van risicofactoren en verbetering van balans, mobiliteit, conditie en toename van zelfvertrouwen willen we het risico op een val zo veel mogelijk verkleinen. Vanaf januari 2020 zal er een tweede cursus starten en wellicht verder in hetzelfde jaar de derde cursus. Voor meer informatie kunt u altijd contact met lizzy@medischpunt.nl of ilse@medischpunt.nl opnemen.

 

Running Holland
Afgelopen jaar heeft Fabian namens Medisch Punt vele hardlopers van de hardloopgroep Running Holland ontvangen voor het behandelen van blessures of het voorzien van advies. Met zijn sportpodologie opleiding, plus net afgeronde hardlooptrainers opleiding heeft hij als doel hardlopers op elke niveau (startend tot marathon lopend) met blessures te kunnen behandelen of te adviseren/informeren. Naast het behandelen van blessures maakt Fabian ook hardloopanalyse & advies om bijvoorbeeld sneller te kunnen hardlopen of pijnvrij te kunnen hardlopen. Ook geeft hij graag preventief advies over trainingsschema’s, schoenen, zolen en kracht & stabiliteitstraining.

Dus heeft u mooie nieuwe doelen voor het jaar 2020 gemaakt voor het hardlopen, waarin u nog vragen heeft. Schroom dan niet om Fabian te vragen voor advies, een hardloopanalyse of een behandeling.

 

Zorgverzekeraars  

Voor volgend jaar (2020) hebben wij net als in 2019 gekozen om bepaalde contracten van zorgverzekeraars niet te tekenen, vanwege de wurgcontracten die zij aanbieden.

 

Dit betekent dat de onderstaande zorgverzekeraars kunnen lijden tot extra kosten voor u als patiënt en dat u zelf de fysio factuur moet indienen bij de zorgverzekeraar.

  • Menzis, Anderzorg, Hema
  • CZ
  • Besured, Promovendum, National Academic, Caresco en Aevitae Avero
  • Aevitae

Let op: De volmachten van de zorgverzekeraar Aevitae zijn allemaal overgenomen door Caresq. Wij hebben geen contract met deze partij getekend sinds 2019, waardoor dit kan lijden tot extra kosten! Dit is de enige verandering ten opzichte van 2019!

Voor patiënten die bij de onderstaande zorgverzekeraars verzekerd zijn geldt, dat u als patiënt een factuur krijgt. Deze kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar waar u het volledige bedrag vergoed krijgt, mits de eigen risico bij chroniciteit betaald is en dat u een aanvullende verzekering heeft voor fysiotherapie behandelingen.

  • OHRA
  • Nationale Nederlanden

Intake wijziging

Vanaf 2020 zijn we genoodzaakt om de kosten voor de eerste afspraak aan te passen. De meeste fysiotherapeuten van Medisch Punt nemen 60 minuten de tijd voor de eerste afspraak, waarin we de klacht(en) screenen, een anamnese afnemen, onderzoek doen en een stukje behandelen. Wanneer het ingewikkelde klachten zijn, hebben we soms al 60 minuten nodig voor alleen de anamnese en het onderzoek. De afgelopen jaren hebben wij altijd maar een half uur gedeclareerd of gefactureerd terwijl we 60 minuten bezig waren met de patiënt. Helaas kunnen wij dit niet blijven doen.

Wat betekent dit voor u?
Heeft u een nieuwe klacht en wilt u ook een behandeling op de eerste afspraak dan declareren wij 2 behandelingen op 1 dag. U hebt dan altijd een afspraak van 60 minuten. Wanneer u geen aanvullende verzekering heeft wordt er 75 euro voor 60 minuten in rekening gebracht.
Heeft u een nieuwe klacht en doen wij een screening, anamnese en onderzoek binnen 30 minuten, maar behandelen wij NIET, dan declareren wij 1 intakebehandeling bij de zorgverzekeraar. Wanneer u geen aanvullende verzekering heeft wordt er 55 euro voor 30 minuten in rekening gebracht.
Wij proberen u vooraf zo goed mogelijk te adviseren en uit te leggen over deze verandering. Voor vragen kunt u altijd bij ons terecht!

Tot slot!!!