Céline van Kuilenburg (1975), oefentherapeut Cesar-Mensendieck en eigenaresse van (kinder)oefentherapie-amstelland. In Amstelveen woon ik samen met mijn man en 3 kinderen.

“Al zo’n 20 jaar ben ik actief in de oefentherapie. De eerste jaren heb ik mij op bedrijfsoefentherapie gericht. Daar heb ik werknemers begeleid in zijn of haar houding en bewegingspatroon tijdens het werk. Hier stond niet alleen de houding centraal maar ook het mentale vlak. Deze combinatie gebruik ik tot op de dag van vandaag nog steeds.

Door mensen te vertellen hoe het  in het lichaam en geest werkt, leer ik mensen zelf bewuster na te denken over hun houding en bewegingen. De laatste jaren ben ik mij meer gaan verdiepen in deze combinatie en heb ik de Mindfulness opleiding gevolgd. Ik ben mij ervan bewust dat Mindfulness niet voor iedereen geschikt is en probeer samen met patiënten te zoeken naar wat goed werkt voor die persoon.

Eind 2019 heb ik de opleiding tot slaapoefentherapeut afgerond. Als Slaapoefentherapeut begeleid je mensen met diverse slaapproblemen. Tijdens 5 á 10 oefentherapeutische behandelingen werkt de patiënt aan de belangrijkste aspecten die de kwaliteit van de nachtrust beïnvloeden: slaapdruk, bioritme en arousal. De therapie vraagt enige zelfdiscipline en doorzettingsvermogen. Daar staat tegenover dat het behandelresultaat zich meestal vrij snel aandient.

Naast de praktijk ben ik ook 2 dagen per week werkzaam om verschillende basisscholen. Het begeleiden van kinderen in hun motorische ontwikkeling vind ik mooi en dankbaar werk. En waar kan dat beter dan op school, veilig in hun vertrouwde omgeving.

Het mooiste in mijn vak is de blijdschap, bewustwording en tevredenheid van patiënten.

Mijn doel is dat patiënten vol vertrouwen, bewustwording en houding-bewegingsverbetering bij mij afsluiten.