Sinds 2005 werkt Jente Timmer (1982) als logopedist, waarna ze in diverse werkvelden ervaring heeft opgedaan met betrekking tot kinderen en volwassenen met spraak- en taalproblemen. Na de opleiding logopedie in Groningen, start ze in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam en het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. Vervolgens zoekt ze een nieuwe uitdaging en werkt ze een jaar voor Voluntary Service Overseas (VSO) in Guyana.

Bij terugkomst komt Jente in dienst bij GGD Amsterdam. Als preventief logopedist helpt ze kinderen met spraaktaalachterstanden op jonge leeftijd te signaleren en te voorzien in passende hulp. Ouders, pedagogisch medewerkers en leerkrachten ontvangen advies om zo goed mogelijk met het kind te communiceren en zijn spraaktaalontwikkeling te stimuleren.

Door Jentes ervaringen met anderstaligen in Guyana, maar nog meer in Amsterdam, groeit haar interesse in tweede taalverwerving bij jonge kinderen. In 2012 voltooit ze de master Nederlands als tweede taal. 

Jente is gespecialiseerd in taalontwikkelingsproblematiek bij jonge kinderen en meertalig opvoeden. Ze is in het bezit van het Hanen-certificaat voor Praten Doe je Met z’n Tweeën (Hanen ouderprogramma PDMT) en Learning Language and Loving It (Hanen programma voor pedagogisch medewerkers LLLI). 

Jente Timmer