Ik ben Joost Zwarts (1995), fysiotherapeut, handtherapeut en leefstijl coach. Ik ben sinds kort met mijn vriendin naar Amsterdam verhuisd.

Afgelopen jaren heb ik mij gericht op de revalidatie voor klachten aan de knie, enkel, heup, hand, schouder en rug.
Hiernaast heb ik mij verdiept in het bredere perspectief van gezondheid en hoe hierop in te spelen. Ik denk niet dat ik het volledige probleem kan oplossen als ik alleen kijk naar de pijnplek en ik zal dus naar alle mogelijke facetten kijken om de oorzaak van het probleem te vinden. Samen met de patiënt kunnen we vervolgens ervoor zorgen dat de oorzaak wordt opgelost.

De afwisseling in complexiteit maakt dit vak voor mij uitdagend. Soms kan een hulpvraag sneller worden opgelost dan verwacht en soms blijkt iets simpels veel moeilijker te zijn dan verwacht. Het constant schakelen zorgt voor leuke uitdaging.

Ik heb een passie voor sport en kan deze passie ook terugvinden in het helpen van sporters om een hulpvraag te behalen. Ik zoek altijd eerst de basis om vanuit daar de opbouw te starten naar het einddoel. Ik werk graag samen met andere disciplines om te zorgen dat iemand zo goed mogelijk zijn doelen behaalt.