Kim de Vries (1996), fysiotherapeut, oedeemtherapeut in opleiding. “Van het helpen van mensen krijg ik energie en dat maakt dat ik de opleiding fysiotherapie ben gestart. Door mijn korfbalachtergrond leek het werken met sporters mij heel interessant, maar tijdens mijn eindstage bij Medisch Punt en het werken in Zandvoort ben ik erachter gekomen dat ik het werken met de geriatrische patiënt erg leuk en uitdagend vind. Ik vind het een heel fijn om patiënten te ondersteunen waarbij het uitgangspunt altijd is dat zij zoveel mogelijk zelfredzaam blijven.

Daarnaast is mijn interesse in de oedeemtherapie en oncologie  gegroeid. Ik vind het een uitdaging om mensen met oedeem of andere klachten die zijn ontstaan tijdens of na medische behandelingen te helpen bij het vinden van een juiste balans tussen belasting en belastbaarheid. Aankomend jaar zal ik dan ook de opleiding oedeemtherapie gaan volgen en ga ik Anita en Lizzy ondersteunen.

Mijn patiënten laten mij weten dat ik een lief en zorgzaam karakter heb en dat zij zich gehoord voelen. Daarnaast heb ik veel geduld en sta ik altijd voor mijn patiënten klaar. Deze karaktereigenschappen sluiten naadloos aan bij mijn interesse voor de geriatrische – en oedeempatiënten.”