Myrthe Rooijendijk-Rebattu (1984), eigenaresse diëtistenpraktijk Myrthe Rebattu, diëtist en sportdiëtist. Ik ben woonachtig in Amstelveen met mijn man en twee kleine kinderen. Daarnaast beoefen ik al 22 jaar karate en heb ik op het hoogste niveau wedstrijden gedaan in het semi-contact kickboksen.

“In de afgelopen 10 jaar dat ik als diëtist werk heb ik veel ervaring opgedaan in het adviseren en begeleiden van mensen. Ik geloof heilig in een persoonlijke aanpak waarbij ik goed kijk naar de voeding maar ook naar de leefstijl. Iedereen heeft namelijk gewoontes die zijn ingesleten waarvan ze weten dat die eigenlijk anders moeten. Maar juist het veranderen van gewoontes is zo moeilijk. Ik kijk daarom graag samen naar mogelijkheden en oplossingen. Zo betrek ik mijn cliënten in hun eigen behandelplan en zijn ze meer bereid en gemotiveerd om die gewoontes aan te passen.

Als sportdiëtist combineer ik mijn passies voor sport en voeding. Ik weet precies wat de drijfveren zijn voor een sporter om het beste uit zichzelf te halen. Soms is niet alleen het stellen van duidelijke richtlijnen maar juist ook grenzen erg belangrijk bij deze gedreven groep cliënten. Er valt vaak nog zoveel winst te behalen wat betreft voeding. Het is fantastisch om te zien hoe de juiste voeding de prestaties van een sporter of team kan verbeteren. Daarbij zie ik ook geregeld sporters die een blessure en/of revalidatie doormaken. De juiste voeding is dan essentieel voor het herstel zodat ze sneller weer op de been zijn.

Het doel met al mijn cliënten is om in een gemoedelijke en leerzame omgeving te werken aan nieuwe inzichten, goede gewoontes en een betere gezondheid.”