Céline van Kuilenburg (1975), eigenaresse (kinder)oefentherapie-amstelland. Oefentherapeut Cesar-Mensendieck. In Amstelveen woon ik samen met mijn man en 3 kinderen.

Al zo’n 20 jaar ben ik actief in de oefentherapie. De eerste jaren heb ik mij op bedrijfsoefentherapie gericht. Daar heb ik werknemers begeleid in zijn of haar houding en bewegingspatroon tijdens het werk. Hier stond niet alleen de houding centraal maar ook het mentale aspect. Deze combinatie gebruik ik tot op de dag van vandaag nog steeds.

Door mensen te vertellen hoe het lichaam en geest werkt leer ik de mensen aan bewuster na te denken over haar/zijn houding en bewegingen. De laatste jaren ben ik mij meer gaan verdiepen in deze combinatie en heb ik de opleiding Mindfulness gevolgd. Ik ben mij ervan bewust dat Mindfulness niet voor iedereen geschikt is en probeer samen met patiënten te zoeken naar wat goed werkt voor die persoon.

Naast de praktijk ben ik ook 2 dagen per week werkzaam op verschillende basisscholen. Het begeleiden van kinderen in hun motorische ontwikkeling vind ik mooi en dankbaar werk. En waar kan dat beter dan op school, veilig in een voor de kinderen vertrouwde omgeving.

Het mooiste in mijn vak is de blijdschap, bewustwording en tevredenheid van patiënten.

Het doel is dat patiënten vol vertrouwen, bewustwording en houding-bewegingsverbetering hun behandeling bij mij afsluiten.