Fabian Geveke (1990); fysiotherapeut, registerpodoloog en hardloopspecialist. Geboren in Amsterdam, opgegroeid in Badhoevedorp en inmiddels woonachtig met mijn partner in Aalsmeer.

“Wanneer u klachten aan de voet, enkel, knie en/of heup heeft, bent u bij mij aan het juiste adres en ben ik altijd opzoek naar de oorzaak van de klacht en een passende oplossing!

Sinds 2012 ben ik werkzaam als fysiotherapeut bij Medisch Punt. Ik krijg veel energie door dagelijks met sporters en sport gerelateerde blessures te kunnen werken. Ik werk graag intensief 1-op-1 tijdens revalidatietrajecten, ik ben zeer gedreven, gestructureerd en werk graag met een duidelijk doel.

Door mijn grootste hobby’s korfballen en hardlopen werd ik getriggerd om dynamisch naar mensen te kijken en niet alleen specifiek naar het pijnlijke gewricht of de aangedane spier. De oorzaak van deze klachten ligt vaak in verderop in het lichaam of in een verandering van de routine, intensiteit of zelfs schoeisel.

Door mijn werkervaring en mijn werkzaamheden als registerpodoloog (afgerond in 2015), naast die als fysiotherapeut, durf ik mij specialist te noemen in loop, sport- en hardloopklachten aan de onderste extremiteiten van het lichaam. Ik denk om deze reden mij te kunnen onderscheiden van andere fysiotherapeuten. Ik kijk specifiek naar de stand en stabiliteit van het lichaam, in stand, tijdens het looppatroon en sportpatroon in relatie met eventuele klachten.

Als hardloopspecialist ben ik daarnaast ook in staat op een analyse te maken van de hardlooptechniek en de bewegingshoeken van het lichaam, welke verantwoordelijk kunnen zijn voor ontstaan van klachten tijdens het hardlopen. Hierbij kijk ik zowel vanuit fysiotherapeutisch oogpunt als vanuit podologisch oogpunt. In 2019 heb ik daarbij ook het certificaat ‘Hardlooptrainer’ bij Running Holland behaald, waardoor ik ook training, oefeningen en tips geef ter verbetering van de hardlooptechniek bij beginnende en ervaren hardlopers.

Half 2020 hoop ik tevens nog mijn opleiding sportregisterpodologie af te ronden aanvullend op mijn huidige specialisaties.”