Lizzy Post (1994) is fysiotherapeut en oedeemtherapeut.

Omdat ik graag mensen wilde helpen ben ik na de HAVO de opleiding fysiotherapie in Amsterdam gestart. In het werkveld richtte ik mij eerste instantie op sport gerelateerde klachten. Doordat ik al van kleins af aan korfbal dacht ik altijd dat ik het behandelen van sportproblemen het leukst vond. Maar gedurende mijn opleiding, stages en werken bij Medisch Punt kwam ik erachter dat mijn lieve, zachte, geduldige en zorgzame karakter en een goed luisterend oor veel beter aansluiten bij de geriatrische (oudere) patiënten en oedeempatiënten.

Waar mijn fysiotherapeutische uitdaging bij de oudere en oedeem patiënten ligt is met name de complexiteit van het lichaam door bijvoorbeeld co-morbiditeit (aandoeningen als diabetes, hartproblematiek of neuropathie). Mijn doel/streven is om te kijken hoe ik, eventueel in samenwerking andere disciplines, een zo goed en persoonlijk mogelijk behandelplan kan maken, waar de patiënt zelfredzaam blijft in zijn dagelijkse activiteiten, zelfstandig kan blijven wonen en niet vereenzaamd. Zowel bij ouderen als oedeem- en oncologiepatiënten is het meedenken in een juiste balans tussen belasting en belastbaarheid belangrijk als deze verstoord raakt door medische behandelingen en/of het ouder worden.

Door de tijd te nemen, te luisteren naar de vragen en problemen van patiënten ben ik samen met de patiënt, de familie van de patiënt, andere disciplines en specialisten voortdurend op zoek naar goede oplossingen voor klachten en problemen in de ruimste zin van het woord.

Tot slot ben ik ook enthousiast geworden om balans trainingen te geven aan ouderen in een groep. Een verminderde balans is helaas een toenemend probleem bij het ouder worden. Tijdens de In Balans trainingen werken we aan de houding en balans bij met als belangrijkste doel mensen weer wat zekerder en mobieler tijdens hun dagelijkse activiteiten te laten zijn. Dit alles om valrisico en dus botbreuken te voorkomen.

Specialisaties:

Ouderzorg

Neurologische zorg

Dry Needling

Chronische zorg (COPD, CVA)

Oedeemtherapie

Balanstraining

Therapeutisch elastische kousen